Waarom een topdekmatras?

 • Geplaatst op
 • 0

Het zal bij een kinderbed niet direct voorkomen, maar een topdekmatras kan voor extra comfort zorgen wanneer men een tweepersoonsbed heeft. Lees hier meer over de voordelen.

Waarom een topdekmatras?

Het zal bij een kinderbed niet direct voorkomen, maar een topdekmatras kan voor extra comfort zorgen wanneer men een tweepersoonsbed heeft. Voordat wij die vraag 'Waarom een topdekmatras?' kunnen  beantwoorden moeten we eerst even uitleggen wat een topdekmatras nou eigenlijk is. Wat doet een topdekmatras?

 • Het werkt de naad tussen twee naast elkaar liggende matrassen weg;
 • Het beschermt het matrassen

Mensen hebben in een tweepersoonsbed vaak twee losse matrassen naast elkaar. Zeker als beide slapers andere behoeften hebben als het gaat om slaapcomfort. De een wil liever op een zuperzacht matras, de ander ligt graag op een wat hardere ondergrond. Niet iedereen ligt de hele nacht stil. En zeker niet op één plek. Vaak rolt men naar naar het midden van het bed en dat ligt niet lekker. Daar ontstaat dan vaak een soort kuil. Een topdekmatras voorkomt dit soort problemen en verhoogt het slaapcomfort aanzienlijk.

Soorten topdekmatrassen

Dit type matras kent ook andere benamingen, zoals dekbedmatras, bodytop of bodytopper, matrastopper en bodytopmatras. Een topdekmatras is verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten, hoogtes en afmetingen, maar allemaal zijn ze opgebouwd uit een kern met daaromheen een tijk.

Soort kern

Er zijn diverse kernen denkbaar. Achter elke kern staat het voornaamste kenmerk van dat specifieke materiaal.

 • Traagschuim: ondersteuning aan het lichaam.
 • Koudschuim: hoog ligcomfort en optimale vochtregulering.
 • Latex: warm ligcomfort.
 • Gel Foam: bevordert een goede bloedsomloop.

Soms zijn er ook combinaties van diverse kernen mogelijk.

Soort tijk

 • Zware dubbeldoeks
 • Aloë Vera
 • Tencel

Het beste topdekmatras om op weg te dromen

Het beste topdekmatras uitkiezen is niet zo heel moeilijk. Elk type bodytopper heeft zo zijn eigenschappen afhankelijk van de kern. Nadat je de juiste kern hebt gekozen door onder andere het bovenstaande lijstje erbij te pakken, ga je verder kijken. Slaap je op een in hoogte verstelbare bedbodem, dan zijn daar zogenaamde split-toppers voor bedacht. De split zorgt ervoor dat het bovenste gedeelte van het topdekmatras los van elkaar bewogen kan worden.

Het beste topdekmatras is dus eigenlijk afhankelijk van wat uw wensen zijn en natuurlijk kunt u altijd eerst advies of een offerte vragen aan de specialist.

Samenvattend

Wanneer uw matras toe is een upgrade, dan is een topdekmatras de juiste keuze. Een topper kan het ligcomfort verbeteren, de hardheid van het onderliggend matras verminderen, vormt een overbrugging tussen twee matrassen en zal bovendien de de levensduur van het matras verlengen. Wil je een optimale slaapervaring creëren? Dan kies je voor een topdekmatras!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »